VÅRA ÄDELSTENAR

Alla våra ädelstenar är naturliga och härstammar från olika kontinenter av världen. Vi har noggrant valt ut och kvalitetstestat ädelstenarna med modern teknik för att undvika konstgjorda stenar tillverkade i laboratorium.

I vårt lager hittar du olika ädelstenar på våra smycken, men vi har även andra ädelstenar utöver de som visas på våra smycken. Ädelstenar som kunder själva väljer ut för att anpassa sina egna smycken.
Nedan kan du läsa mer om vilka ädelstenar du kan välja att anpassa på ditt smycke.  

Ädelsten alexandrit.

ALEXANDRIT

En mycket sällsynt ädelsten som ändrar färg beroende på naturen hos omgivande ljus. I dagsljus ser den grönaktig ut som ädelstenen Smaragd och i glödande ljus ser den rödaktig ut som ädelstenen Rubin. Ursprungligen upptäcktes Alexandrit i Uralbergen i Ryssland, men idag bryts naturlig Alexandrit mestadels i Sri Lanka, Brasilien och Östafrika.

Ädelsten Ametist.

AMETIST

Den mest populära varianten av kvarts. Ametist har varit populär i århundraden och studier från antikens Grekland visar att man då använde Ametist som ett skydd
mot förgiftning.

Ädelsten Akvamarin.

AKVAMARIN

Är den näst mest kända ädelstenen i mineralgruppen beryll, som kommer efter Smaragder på andra plats. Ren beryll är färglös och beryll med blå eller cyan färg kallas Akvamarin. Akvamariner har haft en stor roll under antikens tid, där Akvamariner var kända för att skydda sjömän och göra dem orädda på öppet hav. Naturliga Akvamariner finns främst i USA och i gruvorna i Brasilien, Colombia och Madagaskar.

Diamantsmycken.

DIAMANT

Den mest exklusiva och berömda ädelstenen på jorden. Alla våra diamanter är i färgskala G och klarhetsskala VS1. Diamanter uppstår i många olika former, därför är det viktigt att vi observerar dessa detaljer innan de hamnar i vårt sortiment. Detaljer som färg, klarhet, proportioner, symmetri och form innan det blir en exklusiv produkt i vår kollektion.

Ädelsten Rubin.

RUBIN

Rubiner är en av de mest sällsynta och populäraste ädelstenarna i världen. De är kända för sin fantastiska röda färg, glans och hårdhet. Jämfört med andra populära ädelstenar är det bara diamanter som är hårdare på Mohs hårdhetsskala. Rubiner kan hittas naturligt i Sydostasien som Myanmar och Sri Lanka, men det finns inte många nya upptäckter av rubiner vilket gör dem väldigt sällsynta.

Ädelsten Safir.

SAFIR

Safirer finns i många färger, men den populäraste är den djuphavsblåa färgen som är en av de mest värdefulla ädelstenar i världen. I likhet med rubiner och diamanter är safirer mycket hållbara och rankas högt i Mohs hårdhetsskala. Naturliga safirer bryts i många länder, men mest på Madagaskar.

Ädelsten smaragd smycken.

SMARAGD

Smaragder är kända för sin vackra gröna färg, vilket gör den till en av de dyraste och populäraste ädelstenarna. Nästan alla naturliga smaragder har inneslutningar och är generellt accepterade som deras karaktär. Våra smaragder har hämtats från Colombia, som är den största producenten i världen av smaragder.

Tanzanit smycken.

TANZANIT

Tanzanit är en av de mest värdefulla ädelstenar i världen och kan bara hittas i Tanzania, vilket gör den mycket sällsynt. Så sällsynt att många ser det som en investering på grund av dess begränsade utbud. Tanzanit är en variant av mineralen zoisit. I fluorescerande ljus ser tanzaniten mer blåaktig ut och i glödljus mer violett.

Topas smycken ädelsten.

TOPAS

Topaz är en mycket vacker ädelsten som varit känd sedan Antiken och används mycket tillsammans med smycken. Namnet kommer från Grekland och Antikens greker trodde att ädelstenen gav dem styrka. Topas i sitt naturliga tillstånd är färglös, men finns i olika färger på grund av orenheter och behandlingar. Vi har Topas i färgerna blå, grön, kejserlig, röd och vit. Naturlig Topas bryts i Brasilien, Nordamerika, Afrika och Ostasien.

Turmalin smycken ädelsten.

TURMALIN

En ädelsten som har otaliga betydelser på grund av dess variation av färger. Ingen annan ädelsten kommer i fler färger och färgkombinationer som turmalin. Att sätta upp Turmalin ädelstenar på guld och/eller diamanter resulterar ett elegant tidlöst smycke.